Een professionele bruidsfotograaf gebruikt veel apparatuur om jouw dag goed vast te leggen op de mooiste foto’s. Welke apparatuur een bruidsfotograaf precies gebruikt is natuurlijk afhankelijk per fotograaf, maar over het algemeen zijn er enkele zaken die je bij iedere bruidsfotograaf terugziet met betrekking tot de apparatuur van een bruidsfotograaf.

Ten eerste heeft uiteraard iedere fotograaf een camera. Deze camera is uitgerust met een bepaalde lens, maar omdat er vaak verschillende soorten foto’s gemaakt moeten worden op de speciale dag, nemen de meeste professionele fotografen meerdere lenzen mee. Op deze manier kan de fotograaf bij iedere foto de juiste lens gebruiken, voor het beste effect. Naast verschillende soorten lenzen, nemen fotografen ook altijd flitsers mee. Omdat het belangrijk is dat de trouwfoto’s goed belicht zijn, is het belangrijk om flitsers te gebruiken. Door verschillende soorten flitsers te gebruiken, creëert de fotograaf steeds het beste effect. Tot slot neemt iedere fotograaf een tas mee, om alle apparatuur gemakkelijk mee te vervoeren. Omdat het dure apparatuur betreft en deze niet zomaar rond kan slingeren bij de bruiloft, draagt de fotograaf deze tas meestal de hele dag met zich mee. Op deze manier kan de fotograaf bovendien altijd gemakkelijk bij zijn/haar apparatuur, bijvoorbeeld als er een lens verwisseld moet worden voor de perfecte foto.

Het is per fotograaf afhankelijk welke apparatuur men precies meeneemt en welke merken men hanteert. Ook kan het voorkomen dat een fotograaf meer apparatuur meeneemt dan de hierboven beschreven apparatuur. Door vooraf aan de fotograaf te vragen welke apparatuur hij/zij gaat meenemen, kun je hier rekening mee houden en weet je waar je aan toe bent.

Wat kost een bruidsfotograaf?

Vraag gratis offertes op bij bruidsfotografen in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.
Deze dienst is gratis en vrijblijvend.