Het bruidsfeest is een mooie afsluiting van een speciale dag, dat in teken staat van liefde en plezier. Uiteraard mag ook het bruidsfeest niet ontbreken in het trouwalbum, als afsluiter van een bijzondere dag. Op deze pagina lees je welke fotomomenten belangrijk zijn tijdens het bruidsfeest, voor een compleet trouwalbum dat alle momenten van de dag dekt.

De belangrijkste foto van het bruidsfeest, is de eerste dans van het bruidspaar. Dit intieme moment tussen de bruid en bruidegom mag zeker niet ontbreken in het trouwalbum en levert vaak mooie foto’s op. Daarnaast mogen ook de foto’s van de vader-dochterdans en de moeder-zoondans niet ontbreken, aangezien dit intieme momenten zijn tussen de vader van de bruid en de bruid zelf en de moeder van de bruidegom en de bruidegom. Omdat familie vaak een grote rol speelt tijdens bruiloften, zijn ook dit soort foto’s erg belangrijk.

Als het feest na deze intieme momenten op gang is gekomen, kunnen er foto’s geschoten worden van de dansende gasten, de dansende ouders van het bruidspaar en eventueel aanwezige dansende en/of spelende kinderen. Deze foto’s laten de sfeer van de dag duidelijk zien en leveren bovendien vaak leuke, spontane en soms ook grappige foto’s op die echt sfeer en persoonlijkheid geven aan het trouwalbum.

De laatste foto’s in het trouwalbum zullen vervolgens bestaan uit kiekjes van het moment waarop de bruid het bruidsboeket gooit, het moment dat de bruidegom de kousenband vangt (indien dit ingepland is door het bruidspaar, niet ieder bruidspaar doet dit) en moment dat het bruidspaar het trouwfeest verlaat.

Andere belangrijke locaties voor fotograferen zijn in de kerk, traditioneel bij de bruid thuis, tijdens de receptie waar ook foto’s met familie en vrienden genomen kunnen worden en tijdens de ceremonie waar het ‘ja-woord’ klinkt.

Wat kost een bruidsfotograaf?

Vraag gratis offertes op bij bruidsfotografen in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.
Deze dienst is gratis en vrijblijvend.