Als je zeker wilt weten dat je een professionele, goede bruidsfotograaf inhuurt, is het belangrijk om je te verdiepen in de fotograaf die je op het oog hebt voor jouw huwelijksreportage. Een professionele bruidsfotograaf heeft namelijk een opleiding gevolgd tot fotograaf, waardoor hij/zij alle fijne kneepjes van het vak onder de knie heeft. Door te controleren of jouw bruidsfotograaf ook een certificaat of diploma heeft, weet je zeker dat je een echt professionele fotograaf in de arm neemt.

Hoewel een certificaat erg belangrijk is, zegt de ervaring van een fotograaf nog veel meer over de kwaliteiten van deze fotograaf. Huur je een fotograaf in die net zijn/haar certificaat heeft behaald, dan heb je wel officieel een professionele bruidsfotograaf, maar de kans is groot dat hij/zij dan helemaal geen ervaring heeft. Een fotograaf met weinig ervaring kan goede foto’s maken, maar het is beter om een fotograaf in te huren die al vele huwelijksreportages heeft gedaan en echt ervaring heeft met dit aspect van het vak.

Tot slot kun je naast het certificaat van de fotograaf en de ervaring van de fotograaf, ook kijken of de fotograaf het Keurmerk Trouwen heeft. Het Keurmerk Trouwen wordt uitgegeven door de Nederlandse TrouwBranche Organisatie aan bedrijven met hoge cijfers in een screening van een onafhankelijk onderzoeksbureau, verschillende positieve referenties en een positieve ervaring van een mystery guest. Het is erg moeilijk om het Keurmerk Trouwen te krijgen. Heeft jouw bruidsfotograaf een Keurmerk Trouwen? Dan weet je dus zeker dat het goed zit.

Wat kost een bruidsfotograaf?

Vraag gratis offertes op bij bruidsfotografen in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.
Deze dienst is gratis en vrijblijvend.