Heb je een bruidsfotograaf op het oog voor jouw huwelijksreportage en vraagt hij je een aanbetaling te doen? Raak dan niet in paniek, want bij het inhuren van een bruidsfotograaf is het heel normaal om nog voor de bruiloft een aanbetaling te doen. Vaak vragen bruidsfotografen voor de bruiloft dan ook om een aanbetaling van een deel van het te verrekenen bedrag over te maken. In de meeste gevallen is dit de helft van het uiteindelijke bedrag dat je de bruidsfotograaf moet betalen.

De reden dat bruidsfotografen om een aanbetaling vragen, is simpelweg om zichzelf te beschermen. Waarschijnlijk betaal jij je rekeningen gewoon op tijd, maar helaas is dit niet bij ieder bruidspaar het geval. Er zijn zelfs bruidsparen die het betalen van rekeningen helemaal niet zo strikt nemen en dus helemaal geen geld overmaken naar hun bruidsfotograaf. Dit is erg vervelend voor de bruidsfotograaf, omdat hij/zij veel werk heeft verricht voor de huwelijksreportage. Daarom is het heel normaal om vooraf een aanbetaling te doen, zodat een bruidsfotograaf beschermd wordt en nooit helemaal voor niets heeft gewerkt.

Voor je een aanbetaling doet aan je bruidsfotograaf, moet je wel helemaal zeker weten dat je met deze fotograaf in zee wil gaan. Ook moet je zeker weten dat je bruidsfotograaf betrouwbaar is, zodat je niet voor niets een bepaald bedrag naar hem/haar hebt overgemaakt. Stel voor het overmaken van de aanbetaling dan ook een overeenkomst op met de betreffende bruidsfotograaf, zodat jullie beide weten waar jullie aan toe zijn en je dit bovendien zwart op wit hebt staan. Op deze manier wordt niet alleen de bruidsfotograaf beschermd, maar jij ook.

Wat kost een bruidsfotograaf?

Vraag gratis offertes op bij bruidsfotografen in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.
Deze dienst is gratis en vrijblijvend.