Een belangrijk fotomoment tijdens een bruiloft, is het moment waarop de bruid en bruidegom arriveren in kerk en hier plechtigheden voldoen. Omdat een bruiloft in de kerk voor velen een symbool is van een traditionele bruiloft, vinden veel bruidsparen het belangrijk dat dit traditionele moment wordt vastgelegd. Hier komt nog bij dat de kerk waarin men trouwt vaak een mooie, authentieke locatie is met glas in lood ramen, een indrukwekkend altaar en authentieke houten banken. Dit maakt de kerk niet alleen een plechtig moment om foto’s te maken, maar ook een prachtige fotolocatie.

Bij het fotograferen van het bruidspaar in de kerk, zijn er een aantal belangrijke zaken waar op gelet moet worden. Ten eerste is de lichtinval in een kerk vaak anders dan in andere gebouwen, mede door de hoge plafonds en de glas in lood ramen. Door deze speciale verlichting kunnen foto’s heel mooi worden, maar kunnen foto’s ook compleet mislukken als er niet voldoende rekening mee wordt gehouden. Bij het maken van een huwelijksreportage in de kerk is het dan ook erg belangrijk dat er rekening wordt gehouden met het specifieke licht in de kerk.

Daarnaast zijn er een aantal specifieke fotomomenten in de kerk die zeker vastgelegd moeten worden. De meeste traditionele elementen van een bruiloft vinden in de kerk plaats, dus het is erg belangrijk om deze momenten vast te leggen. Denk hierbij aan de bruidegom bij het altaar, de bruid die met haar vader naar het altaar loopt, het ja-woord en de kus.

Wat kost een bruidsfotograaf?

Vraag gratis offertes op bij bruidsfotografen in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.
Deze dienst is gratis en vrijblijvend.