De locatie waar de trouwfoto’s worden genomen, zijn bijna net zo belangrijk als de uitstraling van de mensen die op de foto’s staan en de kwaliteit van de foto’s. Worden de foto’s op een foto-onvriendelijke locatie geschoten, dan is de kans namelijk groot dat zelfs de prachtigste foto’s alsnog mislukken. Bij het uitkiezen van locaties om de trouwfoto’s te schieten, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Ten eerste moet je rekening houden met de dag waarop je trouwt en wat deze dag met jouw locatie doet. Trouw je bijvoorbeeld op een vrijdag, dan moet je er rekening mee houden dat het op deze dag op sommige locaties drukker is dan wanneer je op maandag zou trouwen. Daarnaast zijn sommige locaties beperkt toegankelijk. Hier dien je rekening mee te houden bij het kiezen van een locatie.

Ook de afstand die je moet afleggen en de tijd die je hiervoor hebt is van belang bij het selecteren van een locatie voor de trouwfoto’s. Heb je maar een uur ingepland om de foto’s te schieten, dan is het niet verstandig een locatie te kiezen die op twintig minuten rijden ligt. Ook het formaat van de locatie is hierbij van belang: in een grote tuin heb je namelijk meer tijd nodig om foto’s te maken dan op een kleinere locatie.

Tot slot is ook het tijdstip van fotograferen van belang bij het selecteren van een locatie. Het tijdstip is namelijk van belang voor de fotograaf met betrekking tot lichtinval. Trouw je in de avond? Dan dient de fotograaf hier rekening mee te houden door de juiste flitsers mee te nemen.

Wat kost een bruidsfotograaf?

Vraag gratis offertes op bij bruidsfotografen in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.
Deze dienst is gratis en vrijblijvend.