De prijzen voor het inhuren van een bruidsfotograaf kunnen erg uiteen lopen. Sommige fotografen komen voor enkele honderden euro’s opdraven om mooie foto’s van je trouwdag te schieten, terwijl anderen hun bed niet uit komen voor minder dan 1000 euro. Omdat de prijzen van bruidsfotografen zo uiteen lopen, is het belangrijk je goed te verdiepen in de prijzen van verschillende bruidsfotografen. Op deze manier weet je namelijk zeker dat je niet alleen een goede bruidsfotograaf inhuurt die kwalitatief hoogwaardige foto’s kan maken, maar ook een fotograaf inhuurt die een schappelijke prijs hanteert.

Over het algemeen huur je een bruidsfotograaf niet in per uur, maar per reportage. Verder hanteert iedere bruidsfotograaf een eigen manier om de uiteindelijke prijs van de fotoreportage te bepalen. Fotografen zijn namelijk niet alleen aan het werk bij het schieten van de foto’s, maar ook bij het nabewerken van de foto’s en het verwerken van de foto’s in een album. Hierdoor kunnen de prijzen van verschillende bruidsfotografen erg uiteen lopen.

De gemiddelde prijs van een huwelijksreportage ligt tussen de 700 euro en de 2000 euro, met uitschieters van 500 euro en 5000 euro. Zo zijn er wel bruidsfotografen te vinden die voor 500 euro een gehele fotoreportage maken, nabewerken en verwerken in een album, maar dit zijn vaak niet de beste foto’s. Als je een kleinere reportage wilt afnemen, kun je een fotograaf vaak wel per uur betalen. Hiervoor rekent de gemiddelde bruidsfotograaf ongeveer tussen de 60 euro en 100 euro per uur. Uiteraard komt hier nog wel een bedrag bovenop voor de kosten van het gebruikte materiaal en de foto’s.

Wat kost een bruidsfotograaf?

Vraag gratis offertes op bij bruidsfotografen in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.
Deze dienst is gratis en vrijblijvend.