De receptie van een bruiloft is een belangrijke feestelijkheid die zeker niet mag ontbreken in je trouwalbum. Door foto’s te maken van deze speciale gelegenheid, kun je zelfs jaren na je bruiloft nog nagenieten van deze speciale dag door naar de foto’s van de receptie te kijken. Op deze pagina geven we enkele tips voor belangrijke fotomomenten tijdens de receptie, zodat er geen foto ontbreekt in het trouwalbum.

Om een sfeerbeeld te creëren, is het ten eerste aan te raden om een foto te schieten van de buitenkant van de locatie waar het diner en/of feest wordt gehouden. Ook details van de receptie zoals het gastenboek, de decoraties op de locatie, de decoraties op de tafels en de campagneglazen zijn leuk fotomateriaal.

Naast de locatie, is uiteraard ook de bruidstaart een belangrijk onderwerp voor het fotoboek. Zo moet net alleen de taart zelf, maar ook het moment waarop de taart wordt aangesneden door bruid en bruidegom vastgelegd worden voor een compleet trouwalbum.

Tot slot moeten de aanwezigen van de receptie tevens een grote rol spelen in het trouwboek. Deze mensen zijn namelijk niet alleen de dierbaren van bruid en bruidegom, maar bepaalden ook voor een groot deel de sfeer van de dag. Om de aanwezigen van de receptie ook een rol te geven in het trouwalbum, kun je de bruid en bruidegom fotograferen met gasten, kun je de gasten vastleggen tijdens de receptie en/of het diner zelf en kun je de speeches van de gasten fotograferen. Op deze manier komen alle aspecten van de receptie terug in het trouwalbum.

Andere belangrijke locaties voor fotograferen zijn in de kerk, traditioneel bij de bruid thuis, tijdens de ceremonie waar het “ja-woord” klinkt en uiteraard tijdens het bruidsfeest.

Wat kost een bruidsfotograaf?

Vraag gratis offertes op bij bruidsfotografen in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.
Deze dienst is gratis en vrijblijvend.