Een traditioneel trouwboek wordt ook wel een inplak album genoemd. Dit komt omdat de foto’s bij een traditioneel trouwboek eerst worden afgedrukt, om vervolgens netjes in het trouwboek geplakt te worden. Het wordt een traditioneel trouwboek genoemd omdat alle foto’s, net als vroeger, bovenop de bladzijden worden geplakt. Hierdoor krijgt het traditionele trouwboek of het inplak album een authentieke uitstraling.

Natuurlijk is het niet meer nodig om alle trouwfoto’s in een traditioneel trouwboek te plakken, nu er zo veel digitale mogelijkheden zijn voor het maken van een trouwboek. Echter, omdat een traditioneel trouwboek een authentieker gevoel geeft en meer sfeer heeft dan een digitaal trouwboek, kiezen de meeste mensen toch liever voor een traditioneel trouwboek. Vooral wanneer je zelf veel tijd hebt gestoken in het knip- en plakwerk dat een traditioneel trouwboek met zich meebrengt, wordt het echt een persoonlijk boek met een verhaal.

Omdat je de trouwfoto’s zelf in het trouwboek kan plakken, kun je helemaal zelf kiezen hoe jouw trouwboek eruit komt te zien. Zo kun je de trouwfoto’s netjes naast elkaar plakken voor een overzichtelijk en netjes trouwboek, maar kun je de foto’s ook schuin plakken, half over elkaar heen plakken of op andere creatieve manieren in het boek plakken. Ook kun je ervoor kiezen foto’s iets af te knippen, zodat deze beter bij elkaar passen en er echt een geheel wordt gecreëerd. Door zelf te bepalen hoe je de foto’s precies in het trouwboek plakt, heb je niet alleen een boek die precies op je visie aansluit, maar die ook nog eens een persoonlijke sfeer uitstraalt.

Vindt u het in elkaar zetten van een traditioneel trouwalbum bewerkelijk en te ouderwets, dan kunt u kiezen voor een digitaal trouwalbum, zodat u uw foto’s makkelijker kunt bergen, kwaliteit van uw foto’s behouden blijft en u uw foto’s makkelijker op afstand kunt delen met familie en vrienden.

Wat kost een bruidsfotograaf?

Vraag gratis offertes op bij bruidsfotografen in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de kosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden.
Deze dienst is gratis en vrijblijvend.